Utformning av livsmedelslokaler

Tjej bakom disken på restaurang/café. Foto: Sara Jonasson

Hur du utformar dina lokaler är viktigt för att du i din verksamhet ska kunna uppfylla kraven på en säker livsmedelshantering.

Kontakt

Fler sidor inom livsmedel

Registrering och kontroll

Om ditt företag hanterar livsmedel måste det vara registrerat

Checklista för livsmedelsföretag

Om reglerna kring hantering av livsmedel i näringsverksamheter

Egenkontroll

Egenkontroll för dig som driver livsmedelsföretag

Avloppshantering

Hur du undviker att fett samlas i avloppet och orsakar stopp

Anmälan om misstänkt matförgiftning eller allergisk reaktion

Misstänker du att du har blivit sjuk av mat som du har ätit från servering eller av någon mat som du har köpt hem.

Kontakta oss

Om du har frågor om livsmedelsverksamhet och livsmedelskontroll, kontakta oss

Registrering av dricksvattenbrunn

Om du bedriver kommersiell eller offentlig verksamhet måste din dricksvattenbrunn registreras.

Avgifter för livsmedelsverksamhet

Alla registrerade livsmedelsföretag kontrolleras regelbundet. För detta betalar du som företagare en avgift.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2021
Publicerad: 5 december 2018