JavaScript inaktiverat

Många funktioner på webbplatsen kräver att man har JavaScript aktiverat. Vi kan inte ansvara för användarupplevelsen.

Egenkontroll

Egenkontroll innebär att du har rutiner som garanterar en god livsmedelssäkerhet i företaget.

Fler sidor inom livsmedel

Registrering och kontroll

Om ditt företag hanterar livsmedel måste det vara registrerat

Checklista för livsmedelsföretag

Om reglerna kring hantering av livsmedel i näringsverksamheter

Avgifter

Registrerade livsmedelsföretag inspekteras regelbundet. Så här beräknas avgiften för det

Avloppshantering

Hur du undviker att fett samlas i avloppet och orsakar stopp

Kontakta oss

Om du har frågor om livsmedelsverksamhet och livsmedelskontroll, kontakta oss

Utformning av livsmedelslokaler

Som en hjälp har vi tagit fram några exempelritningar för olika typer av livsmedelsföretag

Registrering av livsmedelsverksamhet

När du startar eller tar över ett företag som hanterar livsmedel måste du registrera det senast två veckor innan st...

Anmälan om misstänkt matförgiftning eller allergisk reaktion

Misstänker du att du har blivit sjuk av mat som du har ätit från servering eller av någon mat som du har köpt hem.

Senast uppdaterad: 6 december 2018
Publicerad: 6 november 2018