Egenkontroll

Egenkontroll innebär att du har rutiner som garanterar en god livsmedelssäkerhet i företaget.

Fler sidor inom livsmedel

Registrering och kontroll

Om ditt företag hanterar livsmedel måste det vara registrerat

Checklista för livsmedelsföretag

Om reglerna kring hantering av livsmedel i näringsverksamheter

Avloppshantering

Hur du undviker att fett samlas i avloppet och orsakar stopp

Utformning av livsmedelslokaler

Som en hjälp har vi tagit fram några exempelritningar för olika typer av livsmedelsföretag

Anmälan om misstänkt matförgiftning eller allergisk reaktion

Misstänker du att du har blivit sjuk av mat som du har ätit från servering eller av någon mat som du har köpt hem.

Kontakta oss

Om du har frågor om livsmedelsverksamhet och livsmedelskontroll, kontakta oss

Registrering av dricksvattenbrunn

Om du bedriver kommersiell eller offentlig verksamhet måste din dricksvattenbrunn registreras.

Avgifter för livsmedelsverksamhet

Alla registrerade livsmedelsföretag kontrolleras regelbundet. För detta betalar du som företagare en avgift.

Senast uppdaterad: 1 juni 2021
Publicerad: 6 november 2018