Sylvia Nylin - Destination Kalmars nya vd

Exempelbild.

Sylvia är vd på Destination Kalmar sedan 5 september 2022. Många brukar beskriva Sylvia som en visionär ledare med strategisk utblick som är bra på att se helheten.

Vem är Sylvia Nylin?

Jag gillar att jobba i team utifrån en tydlig vision och omsätta den i praktiskt genomförbara aktiviteter som ger resultat. Professionellt har jag min bakgrund inom marknad, kommunikation och affärsutveckling. Ett annat sätt att beskriva mig är en blandning av Hälsinglands djupa skogar och främre Orienten, en bakgrund som har gett mig många olika perspektiv på tillvaron.

Varför ville du jobba med Destination Kalmar?

Kalmar är en fantastisk plats som har en stor potential utifrån ett turistiskt perspektiv, det i kombination med uppdragets bredd och en kommun som vill mycket var det som fick mig att tacka ja till jobbet.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har en bred bakgrund från bland annat börsföretag som Telia och Skandia samt att jag under senare år har jobbat inom besöksnäringen bland annat som vd för Svenska Möten, vice generalsekreterare på SvenskaTuristföreningen och styrelseordförande på Countryside Hotels.

Vad är det bästa som du har upptäckt med Kalmar så här långt?

Den vackra historiska miljön och att naturen alltid finns runt hörnet. Det är nära till allt!

Vilken är Destination Kalmars största möjlighet och utmaning den närmaste tiden?

Vi har flera utmaningar men den viktigaste är att tillsammans med våra intressenter ta fram en gemensam målbild och färdplan för Kalmars utveckling det vill säga en besöksnäringsstrategi.