Goda utsikter för Kalmars näringsliv

Exempelbild.

Även om vi representerar majoritet och opposition så finns det frågor som vi är helt överens om. Näringslivsfrågor är en sådan sak!

Vi vill se företag växa och expandera i Kalmar och vi vill att Kalmar ska vara det självklara valet när företag letar nya kommuner där man vill etablera sig. Ett välmående näringsliv är livsnerven för alla kommuner.

En modern infrastruktur är också viktigt för ett starkt näringsliv i Kalmar. Kommunikationerna ska vara välutvecklade inom kommunen men det ska också vara enkelt och smidigt att ta sig till och från Kalmar. E22 är en pulsåder. Förbifart Rinkabyholm var ett riktigt lyft och snart byggs förbifart Jämjö. Norrut ska nu flaskhalsen genom Söderköping byggas bort.

Flyglinjen till Frankfurt gör att våra företagare får ännu ett sätt att effektivt komma till Europa och en stark flyghub. Dessutom flyger ju både SAS och BRA till Stockholm varje dag. En levande flygplats är avgörande för vår region.

Linnéuniversitetet är invigt och varje år kommer det cirka 1800 nya studenter som vi ska ge en bra tid i Kalmar. Vi ska gemensamt få dem att uppskatta studietiden men också öka andelen som vill stanna kvar här hos oss genom att visa på ett välkomnande och innovativt företagsklimat.

Vi är också eniga om att väl fungerande förskolor, skolor, kultur, nöjen och evenemang gör Kalmar mer attraktivt och bidrar till en hög livskvalitet.

För att allt detta ska vara tillgängligt för alla behöver vi jobba tillsammans – kommun och näringsliv. Vi vill gärna fortsätta jobba för att Kalmar ska vara det självklara valet – både för företag och människor.

Tillsammans för ett starkt företagsklimat!