Möt näringslivsprofilen Bank Bergström

Exempelbild.

Bank Bergström är 37 år och har en familj som består av sambon Johanna och barnen Albin och Oliver. Han är VD över ett av Kalmars mest expansiva företag - Nordic Nest.

Vem är Bank Bergström?

Jag är en 37-årig kille som sedan 2017 fått möjligheten att leda arbetet på Nordic Nest. Har två fantastiska barn, Albin (6) och Oliver (4) och en sambo, Johanna.

Varför jobbar du på Nordic Nest?

Det är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Möjligheten att få leda ett bolag i snabb utveckling och samtidigt lära känna alla härliga människor i teamet är en lyx!

Varför är Kalmar en bra plats för Nordic Nest?

Vi grundades i Kalmar 2002 och har en del i teamet som varit med under stora delar av utvecklingen. För oss är det självklart att vara kvar i Kalmar och utveckla verksamheten. Den kunskap och det engagemang vi har i teamet är grunden till vår framgång. Sedan har vi under åren fått fantastisk bra hjälp av kommunen för att kunna fortsätta växa och expandera.

Hur ser utvecklingen ut för företaget – både historiskt men också i framtiden?

Vi har haft en extrem tillväxttakt. De senaste fem åren har vi gått från 178 mnkr till 1,8 mdkr i omsättning och från 35 till över 700 anställda.
Ni har precis byggt nytt i Kalmar och Flygstaden och planerar för mer. Berätta!
Vi flyttade in i våra nuvarande lokaler 2019, sedan byggde vi ut och flyttade in i etapp 2 hösten 2021 och vi har redan börjat bygget med etapp 3. När allt är fullt utbyggt kommer vi ha ca 34 000 kvm lager och logistikyta.

Vad är det bästa med Nordic Nest?

Enkel fråga, Teamet!

Vilken produkt är er bästsäljare och varför är den det, enligt dig?

Den produkten som legat på topplistan under många år är en tallrik från Swedish Grace, 27 cm och vit. Jag tror att den legat i toppen just för att den är enkel i sin design. Även om många vill köpa nyheter och trender till sina hem ser vi att klassiker och produkter som håller över tid är sånt som i antal säljer bäst.

Vilket namn drömmer du om att se på en beställning hos er? Varför?

Bra fråga, finns lite olika perspektiv här. Ska jag välja en så tänker jag Gert Wingård, han är bland de mest kända och välrenommerade inom arkitektur och inredning, så det hade varit häftigt om han handlade hos oss!