Avgifter

Alla registrerade livsmedelsföretag kontrolleras regelbundet. För detta betalar du som företagare en avgift.

Fler sidor inom livsmedel

Registrering och kontroll

Om ditt företag hanterar livsmedel måste det vara registrerat

Checklista för livsmedelsföretag

Om reglerna kring hantering av livsmedel i näringsverksamheter

Egenkontroll

Egenkontroll för dig som driver livsmedelsföretag

Avloppshantering

Hur du undviker att fett samlas i avloppet och orsakar stopp

Utformning av livsmedelslokaler

Som en hjälp har vi tagit fram några exempelritningar för olika typer av livsmedelsföretag

Registrering av livsmedelsverksamhet

När du startar eller tar över ett företag som hanterar livsmedel måste du registrera det senast två veckor innan st...

Anmälan om misstänkt matförgiftning eller allergisk reaktion

Misstänker du att du har blivit sjuk av mat som du har ätit från servering eller av någon mat som du har köpt hem.

Sanktionsavgifter i livsmedelslagen

Tänk på att om du startar eller tar över ett livsmedelsföretag ska du registrera det hos samhällsbyggnadskontoret.

Kontakta oss

Om du har frågor om livsmedelsverksamhet och livsmedelskontroll, kontakta oss

Senast uppdaterad: 2 januari 2020
Publicerad: 6 november 2018