Webbsändning - näringslivsaktuellt i coronatider

Exempelbild.

Aldrig har väl behovet av att samlas tillsammans varit större? I tider där klimatet för näringslivet är tufft och nya förutsättningar avlöser varandra så bjuder vi nu in till en serie näringslivsluncher från mitt i länet, mitt på dagen och mitt i veckan.

Programinnehåll

Upplägget för varje webbsänd näringslivslunch är detsamma. Under de första sex tillfällena är det fokus på två av länets kommuner i varje avsnitt och de två sista luncherna tar sikte på framtiden och tiden efter corona.

  • 21 april - Kalmar och Oskarshamn
  • 28 april - Västervik och Borgholm
  • 5 maj - Högsby och Mörbylånga
  • 12 maj - Nybro och Mönsterås
  • 19 maj - Torsås och Hultsfred
  • 26 maj
  • 2 juni - Framtidens industri
  • 9 juni - Blir det som vanligt igen?

Om Programserien

Deltagande i programmen är representanter som ger nyttig och aktuell information om restriktioner eller möjliga stöd som näringslivet kan ha nytta av.

Näringslivscheferna från alla tolv kommunerna deltar med en nulägesanalys och spaningar utifrån sin lokala och regionala verklighet. Vi möter också företagare som berättar om goda exempel eller efterlyser exempelvis samarbete. För att få dialog och engagemang från tittare tar vi in frågor och synpunkter direkt i programmet.

Tanken är att intresserade kan sitta vid sin dator, gärna äta en take away -lunch, och följa mötet. I dessa tider sitter många hemma och jobbar så det blir ett sätt att nå ut med både information och inspiration för att hålla igång och samla näringslivet i länet.

Som gäster möter vi förutom de tolv näringslivsansvariga i varje kommun också företagare som inspirerar med goda exempel och idéer. Till varje program har vi bjudit in personer som kan ge aktuell och nyttig information från till exempel Almi, Skatteverket och Tillväxtverket.

De två sista programtillfällena ägnas åt fokusområden med sikte på framtiden och tiden efter Corona. Vi vill inte fastna i nuläget, utan också ge hopp och visa möjligheter för framtiden.

Fler sidor inom företag, stöd och rådgivning

Rådgivning och stöd

Om företagslotsarna, företagsbesök, energirådgivning, import och export

Nätverk och samarbete

Här hittar du några av de nätverk och organisationer du kan ha nytta av som företagare

Arrangera evenemang

Tips, råd och kontaktvägar för dig som vill arrangera evenemang

Starta företag

Genom oss och våra samarbetspartners kan du få hjälp med att planera och komma igång med ditt företag

Elevrestauranger

Här samlar vi information till dig som gymnasieelev och till dig som driver café- och restaurangverksamhet

Senast uppdaterad: 19 maj 2020
Publicerad: 20 april 2020