Mot Tullhuset och LindMarkmedia

Bild

Företagsbesök på LindMarkmedia som huserar i vackra Tullhuset på Ölandsgatan 30. Tullhuset är en vacker gammal byggnad som ligger alldeles intill vattnet och som stod klart redan år 1886.

LindMarkmedia, Lindmark & Partner och 24 Sverige är tre företag i samma lokaler. Företagen finns i en traditionell bransch men med nya lösningar. Man har valt att ge nyheter och reportage i digitala kanaler samt digitala lösningar när det gäller marknadsföring. Jeanette Lindström är VD och basar över dagens 70 anställda som finns utspridda i södra Sverige.

Jeanette sitter i Kalmar kommuns näringslivsråd där huvudspåret är att utveckla samarbetet mellan Linnéuniversitet, regionen och vårt näringsliv. Vi går snabbt igång på hur viktigt det är att vi i vår region ser alla unga studenter som en resurs i framtiden. Det Jeanette lyfter är frågan hur vi får dem att stanna. På vilket sett skapar vi attraktion under tiden som de är här. Jeanette Lindström:

" För oss har det varit viktigt att vi som bolag tagit vårt ansvar och attrahera studenterna till att stanna i Kalmar t ex genom att erbjuda arbete under studietiden men även kunna fastanställa många journalister genom åren på 24 Sverige. Detta samarbete har vi framgångsrikt haft med Linnéuniversitetet i snart 4 år och på så sätt fått ett fantastiskt utbyte både för oss som bolag och erbjudande till studenterna. En annan viktig bit är att vi som företag är positivt inställda att ta emot studenter när dom gör sina ex-jobb, vi har under åren säkert haft ett 10 tal uppsatser som är gjorda på våra företag och detta gynnar båda parter samtidigt som studenterna får ”riktig” kontakt med näringslivet."

Den inställningen tycker jag att vi tar med oss!

Publicerad: 28 mars 2019