Hållbart flyg

Bild

Att utveckla tillgängligheten till och från Kalmarregionen efter näringslivets behov är ett av Kalmar Öland Airports viktigaste uppdrag. I dag finns det tre reguljära flyglinjer till och från Kalmar.

SAS till Stockholm Arlanda, BRA till Stockholm Bromma och Lufthansabolaget Air Dolomiti till Frankfurt, Tyskland. Stockholm är Kalmars näringslivs viktigaste marknad och därför ryggraden i flygplatsens verksamhet. Frankfurt och Tyskland har en central roll som internationell marknad för såväl in- som utresande företag, som i ett turistiskt perspektiv, till gagn för dem som verkar inom besöksnäringen.

Hållbarhetstips från flygplatsen!

Den resa som inte blir av för att det går lika bra att ha ett digitalt möte, innebär oftast en klok besparing. En besparing av såväl tid och pengar som miljö. Däremot skall du som företagare inte behöva säga nej till en flygresa av miljöskäl. När du behöver förflytta dig snabbt och över långa avstånd, gör det i stället till en del av företagets resepolicy att köpa bioflygbränsle. Bioflygbränsle reducerar det fossila avtrycket för flygresan med upp till 80 %. På samtliga reguljära flygbolag som trafikerar Kalmar Öland Airport är det i dag möjligt att köpa till bioflygbränsle.

Läs mer om bioflygbränsle på Kalmar Öland Airport.

Publicerad: 9 februari 2023